Oldal kiválasztása

Bár a Tolnai-Hegyhát talán nem a legfrekventáltabb környék a turistáknak, éppen ezért is lehet érdekes ez a hely azoknak, akik nyugalomra vágynak. Kimondottan azoknak ajánljuk ezt a vidéket, akik nem szeretik a zajt, a zsúfoltságot, szeretnek kerékpározni, lovagolni vagy kirándulni.

Sáripuszta Lajoskomáromtól 5 km-re fekszik, összesen 60 ember él itt, ennek köszönhetően nagy a csend és kicsi a forgalom. A legközelebbi élelmiszerbolt Lajoskomáromban van, illetve érdemes a szállástól kb. 5 km-re található Mosberger / Eresz pincét és éttermet is felkeresni. A szőlő- és bortermelés egyébként a keltákig és az avarokig nyúlik vissza, akik ezen a löszös vidéken is megtelepedtek.

sáripuszta természet

Kirándulás

Érdemes felfedezni a környék természeti szépségeit. A Tolnai-Hegyhát dombjainak gyönyörű erdeiben főleg bükkösök és gyertyánosok borítják a területet, a meredekebb részeken inkább sztyepp jellegű a növényzet néhány védett növénnyel, mint amilyen a leánykökörcsin. A nagy kiterjedésű erdőségek borította dombvidéken a nagyvadállomány is jelentős, a gyulaji dámvadas rezervátum messze földön híres, de a természetvédelmi területen különösen gazdag a madárvilág is.

Ha Ön inkább szeretne jókat biciklizni vagy éppen a lovasturizmus iránt érdeklődik, akkor is jó helyen jár. A közelben található az Enyingi Agrár Zrt. lovardája, ahol 1754 óta foglalkoznak lótenyésztéssel (főleg félvér és angol telivér), az 1800-as években Esterházy herceg birtokaként működött az ozorai ménes részeként. Sáripuszta több díjnyertes lovat adott már a világnak.

lovasturizmus sáripuszta

Fürdőzés

Sáregresen az Aranyponty Wellness Központ Rétimajorban hódolhat a fürdőzésnek. Kicsit távolabb Tamásiban termálfürdő, kb. 20-30 percnyire autóval pedig Siófokon és a magyar tenger dél-keleti medencéjében a Balaton várja a fürdőzni vágyókat.

Horgászás

Ha Önnek a horgászás a szenvedélye, a környéken autós távolságban számos lehetőség van hobbiját űzni.
Közel a Balaton, a Sió , a Kapos , de emellett sok kisebb halastó várja a horgászni vágyókat a környéken: